Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

35 χρόνια ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα

35 Χρόνια μιας Ιστορικής Διαδρομής


35 Χρόνια Αγώνες - Διεκδικήσεις - Προσφορά


35 Χρόνια από την Ίδρυση της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης

35 Χρόνια μετά την διακύρηξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974 και τα οράματα και οι αξίες του Κινήματος παραμένουν ακόμη αναλλοίωτα στο χρόνο.

Μια ομάδα ανθρώπων εκείνης της εποχής, ο Γιώργος Γεννηματάς, η Μελίνα Μερκούρη και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πίστεψαν σε μία απλή ιδέα: ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την χαμένη της εθνική υπερηφάνεια, η χώρα θα μπορούσε να αλλάξει κατεύθυνση σπάζοντας τα ασφυκτικά δεσμά των ξένων δυνάμεων και ο λαός θα μπορούσε κάποια στιγμή να γίνει κυρίαρχος στο τόπο του.

Εθνική Ανεξαρτησία
Λαϊκή Κυριαρχία
Κοινωνική Απελευθέρωση
Δημοκρατία


Οι 4 βασικοί άξονες μιας ιδέας που ο λαός περίμενε για χρόνια..Αυτός ο καταπονημένος αλλά περήφανος λαός που τόσα πολλά έχει δεχθεί στη μακρόχρονη και ταραχώδη ιστορία του είχε πλέον φθάσει η στιγμή να αλλάξει ρότα...


Οι άνθρωποι που συντέλεσαν στην δημιουργία αυτού του Κινήματος πάλεψαν και αγωνίστηκαν πάνω σε αυτήν την ιδέα. Προσπάθησαν να την πραγματοποιήσουν και τα κατάφεραν. Οι Έλληνες είδαν μια διαφορετική Έλλαδα. Έζησαν σε μια χώρα που άρχισε να τους σέβεται και να τους υπηρετεί. Δε πρέπει να ξεχάσουμε τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Υγείας, την σημαντική χρηματοδότηση στην παιδεία και την ιστορικής σημασίας πολιτική απόφαση της οριστικής αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης. Έκτος όμως απο τα μεγάλα κοινωνικά έργα και τις σημαντικές πολιτικές αποφάσεις το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατάφερε να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τα καθημερινά τους προοβλήματα. Τους έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής και τους έκανε συμμέτοχους σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου