Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

04/10/2009 : Υπήρξε πολιτική Αλλαγή στην Ελλάδα η απλά αλλαγή κόμματος διακυβέρνησής της?

Εμπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα..

Να δώσουμε το δικαίωμα στον κάθε Έλληνα να χαράξει τον δικό του δρόμο προς τον ήλιο..


Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας. Από που και αν βρισκόμαστε, σε οποιονδήποτε κλάδο κι αν δραστηριοποιούμαστε εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε την ίδια ζοφερή κατάσταση. Αισθανόμαστε του ίδιου είδους την αγωνία: "Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει? Υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε ένα καλύτερο σύγχρονο κράτος?" Η δική μου γενιά, λένε πως θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.

Κάθομαι και σκέφτομαι:"Πώς έζησε η προηγούμενη γενιά απο μένα?" Η προηγούμενη γενιά έζησε την αλαζονεία του βασιλιά, τους Ανένδοτους Αγώνες του Γεωργίου Παπανδρέου και την δολοφονία του Γ. Λαμπράκη στην εφηβική της ηλικεία. Έζησε την χούντα, την διχοτόμηση της Κύπρου και την σφαγή του Πολυτεχνείου στην νεαρή της ηλικεία. Και στην συνέχεια είδε την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την χρονιά του 1981, μια χρονιά που είναι συνδεδεμένη για πολλούς με την λέξη Αλλαγή.

Συνεχίζοντας τους συλλογισμούς μου έρχομαι στην δική μου γενιά. Στην παιδική ηλικία μας είδαμε μια Ελλάδα που φαινόταν ότι βρισκόταν σε συνεχή ανάπτυξη με αποκορύφωμα το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Μια ισχυρή ανάπτυξη όμως που καρπώθηκαν και καρπώνονται μέχρι και σήμερα είτε ξένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα είτε η ισχυρή υψηλή (και σε έναν βαθμό και η μεσαία) αστική τάξη της χώρας μας. Ήταν μια ανάπτυξη ανισσόροπη με την έννοια ότι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν τότε στην Ελλάδα δεν απέδωσαν καρπούς στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Και ταυτόχρονα ήταν ένα κράτος που γινόταν ολοένα και περισσότερο κλειστό στα φτωχά λαικά στρώματα και την νεολαία. Η 8χρονη κυβέρνηση Σημίτη ήταν μια κυβέρνηση άτονη,χωρίς πολιτικό χρώμα. Ήταν μια κυβέρνηση διαχειριστική με αποκλειστικό σκοπό το νοικοκύρεμα της οικονομίας του κράτους και την σημαντική ανάπτυξη του σε υποδομές και όχι μια κυβέρνηση ριζοσπαστική. Και στη συνέχεια ήρθε η κυβέρνηση του Καραμανλή που μας έφερε σε αύτο το αδιέξοδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στις προεκλογικές του ομιλίες είπε μία φράση που μου έχει μείνει. "Ελληνικέ Λαέ, πότε άλλοτε δεν μας ένωσαν τόσες πολλές αλήθειες,τόσες κοινές αγωνίες" Ναί, έχει δίκιο.. Πότε άλλοτε δεν έχουμε φτάσει όλοι μας σε αυτό το τέλμα. Και αυτό το βλέπω παντού..Το βλέπω στο πανεπιστήμιο,το βλέπω εδώ στην επαρχιακή πόλη που ζω το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα,στην Κρήτη,στο Ηράκλειο, το βλέπω όταν πηγαίνω πίσω στην πόλη μου,στην Αθήνα,το βλέπω όπου και αν πάω..με όποιον κι αν μιλήσω. Ναι μας ενώνουν όλους κοινοί προβληματισμοί, κοινές διεκδικήσεις για το σήμερα αλλά και για το αύριο..

Γι αυτό λοιπόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να μην υπνοτιστεί στην μεγάλη εκλογική νίκη που πέτυχε... Μεγάλη νίκη σημαίνει και μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα.. Κύριοι υπουργοί και βουλευτές το βάρος που έχετε αναλάβει είναι πολύ μεγάλο..χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει..και ο κόσμος έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε εσάς..Μην τον προδώσετε λοιπόν! Η εντολή που έχετε πάρει είναι ξεκάθαρη..

Πράσινη Οικονομία - Καθαρά Χρήματα - Κοινωνικό Κράτος - Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση - Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία - Αναδιάρθρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας - Σεβασμός στα δικαιώματα του Πολίτη - Αναδιανομή του πλούτου - Κράτος Δικαίου και Αξιοκρατίας.

Οι απαιτήσεις μας είναι πολλές... Γι αυτο δουλέψτε ώστε να σταθείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας.. Και εμείς σε όλες τις μεγάλες μεταρυθμίσεις που πρέπει να πάρετε θα είμαστε εδώ..Θα είμαστε μαζί σας.. Αρκεί να είστε και εσείς με εμάς και μόνο με εμάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου